www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2022. július Aktuális program:
2022.08.19.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

2021.04.25. 15:37

ÚJ, KÖZÖSSÉGI ÚTON A MEDIAWAVE


Mint már jeleztük, de talán nem is kellett volna, mert a helyzet közismert, hogy immár negyedik alkalommal sem sikerült megvalósítani a jubileumi, 30. Tartóshullám / Mediawave Együttlétet. 2020-ban áprilisban, szeptemberben, majd végső elkeseredésünkben decemberben próbáltuk megvalósítani hagyományos nyáreleji újjászületés ünnepünket, de az önkormányzati félelmek, majd az újabb hullám megjelenése ezt lehetetlenné tette. Aztán abban reménykedtünk, hogy az idén talán megtehetjük. Hiszen már látjuk, érezzük a kora nyár, a virágzás misztériumát, de be kellett látnunk, hogy az óvatos nyitás, bár egyfajta újjászületés élményt kinál, még nem az igazi időszak megszokott együttlétformánk gyakorlására.

 

"De kell-e nekünk a megszokottat vágyni?" - merült fel, motoszkált, érlelődött egy idő óta a Mediawave szervező stábjában a gondolat, mely nemrég beérett és formát öltött. Az előzményekből is tán jól érzékelhető, hogy a hagyományos forma négyszer is levetett bennünket a hátáról. A makacs fiatal ember erre azt mondja, hogy én akkor is betöröm, erőltetni fogom, bármennyire is nem akar működni. A megvalósított 29 év tapasztalása azonban már érett "együttlét"-té tett bennünket. A jelen megvalósíthatatlansága tán azt is jelenti, elég volt ebből a formából (ennyi). Az új, az elkövetkező - részben biztosan - új világ lehet, hogy új formákat vágy, netán valamiféle újrakezdést kinál.

 

 

Belőlünk az utóbbit, az újrakezdést, újragondolást hozta ki a pandémia. De a rendszerváltás/rendszerváltozás utáni helyzetet átélve, hiszen ennek hevében indultunk annak idején, tudjuk, sokféle újraindulási kísérlet indul be a járvány lecsengése múltán, miközben a többség a "régi élet" visszakapásáért fog küzdeni. Szerintünk utóbbi illúzió, mert ahogy a bölcs mondás rég kiérlelte, ugyanabba a folyóba kétszen nem lehet belelépni.

 

A Mediawave - ha nem is folyó -, de a 29 év alatt több csermelyt, búvópatakot elindított, amelyekből több egy idő után összeért és tán már kis pataknak is nevezhető lett. Most új, nemcsak művészetek közvetítésére, hanem a kisközösségek (újra)építésére hangsúlyosan építő forrrások keresésébe fogunk, melynek alapja a magyar vidék, elsősorban a Felső-Dunántúl lesz, a Csallóközbe való átnyúlással.

 

Hogy a rébuszokból átváltsak a gyakorlati megvalósítás terepére, mindez azt jelenti, hogy az eddig megszokott 5 napos "fesztiválformát" térben és időben is szándékoltan kis, a kisközösségek élesztésére alkalmasabb formára bontjuk, mert hisszük, hogy közösségeket (újra)építeni, csak kicsiben lehet. Kerülve a mára már megszokottá, sőt sztenderdnek elfogadott, szolgáltatás alapú művészet és kultúraközvetítési formát. A "Növelés vagy Nevelés" célkörből, mi az utóbbit választjuk, mintegy ellene menve a mát uraló, elüzletiesedett formáknak. Elsőre Don Quijote-i küzdemelnek tűnhet elhatározásunk, de nem, mert megelőzi 10 évnyi (2011-ben kezdtük) közösségi formákkal való kísérletezés, amelynek sikeres elemei ma már bizakodással töltenek el bennünket a jövőre nézve.

 

A következő helyszíneken és időpontokban tervezzük megvalósítani új típusú elgondolásainkat, amelyeket persze befolyásolhat a pandémia további alakulása, de egy olyan rugalmas hálót hoztunk létre, amely egyes elemeinek sérülése esetén is működőképes maradhat. És vannak előre átgondolt "B" megoldásaink is.

 

Május 23-24. – Ravazd (Sokoróalja)
Június 10-12. – Mindszentkálla (Balaton felvidék)
Július 8-10. – Kiscsősz (Somló környéke)
Július 19-25. - Somogyfajsz (madárparadicsom, Matula bácsi világa, Somogy)
Július 28-31. – Écs (Sokoróalja)
Augusztus 6-7. – Somorja (Csallóköz)
Augusztus 16-17. Őriszentpéter (Őrség)
Szeptember 3-4. - Kajárpéc (Sokoróalja)
Szeptember 24-25. - Ravazd (Sokoróalja)
Október 1-2. – Dunaszerdahely (Csallóköz)
 

Program

A fenti helyszínekre az általunk szervezett részletes programot hamarosan nyilvánosságra hozzuk. Fontos tudni, hogy ez csak egy programváz lesz, mert a közösségi alapú szervezés okán az utolsó pillanatig számos csatlakozás várható.

 

Kiket várunk

Azt is fontos megjegyeznünk, hogy a közösségi együttműködést szorgalmazó szemléletünk miatt a "klasszikus" vagy "nézelődő" közönség  valószínű nem vagy nehezen találják meg a helyüket nálunk. Azok közösségi beilleszkedése lesz gördülékenyebb, akik valamilyen formában együttműködni szeretnének velünk és a többi ottlévővel. A hozzánk érkezőknek, együttműködésre vágyóknak valamivel előzetesen készülniük kell, amivel be tudnak csatlakozni az együttműködések folyamába.

 

Környezettudatos elemek

Más szempontból is tudatosan kell hozzánk érkezni, a felkészületlenek számára könnyen riasztók lehetnek az alkalmazott környezettudatos működési módszerek. Pl. a helyszínek többségén nem lesz üzleti alapú vendéglátás. Közösségi asztallal és közösségi főzéssel biztosítjuk közös jóérzéseink kulináris hátterét, amely azonban nem jelent ingyenes fogyasztást. Aki nem csatlakozik a rendszerhez, az nem is fog részesülni belőle.

Saját poharat, tányért és étkészletet is hozni kell (amit egyébként a járvány is indokol), hogy csökkentsük a szemétképződést. Aki nem hoz, az kellemetlen helyzetbe kerülhet.

 

A további részleteket folyamatosan tesszük nyilvánossá.

 

 

 

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
Nincs megjeleníthető aktualitás.
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák