www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2022. szeptember CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2022.09.27.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREK

2015.12.24. 11:14

MEDIAWAVE KARÁCSONYI AJÁNDÉK A FA ALÁ


 A hagyományaink szerint - év vége táján - illik átgondolni tevékenységünket és összegezni a 2015-es periódusban történteket. Embertársainknak művészeti és közösségi élményeket nyújtani, de egyben nevelni is szándékozó civil szervezetként, karácsony napján azon dolgaink kerülnek gondolkodásunk előtérbe, amelyek ez mutatják. Ugyanakkor azok is, amelyek más szervezetekkel való együttműködéseink következményei. Meggyőződésünk, hogy a tartalommal bíró együttműködések lehetnek az egyre vesző közösségi élmények újbóli megteremtésének alapjai. Párat ezekből - különösebb rangsorolás nélkül, de időrendben - küldünk a karácsonyfa alá - lásd a részletekben.

 

 

 
NEVEZÉS ÁLLÁSA - nem is tudjuk kell-e hírt adni róla, mert enélkül is dölnek a nevezések a 2016-os filmfesztiválra. Az utóbbi években átlag 1500 film érkezett és aggodalmunk oka, hogy már most 1150 körül tartunk 79 országból, és hol vannak még az utolsó pillanatos magyar nevezők? (Január 10 a nevezési határidő.) Az eddig befutott nevezések online itt érhetők el. Emiatt nemzetközi irányba már nem is szorgalmazzuk a nevezést. A karácsonyfa alá ellenben ajánlani tudjuk a korai évek egy szatírikus válogatását.
  
25 ÉVES MEDIAWAVE KIADVÁNY - elsősorban e kiadvánnyal (itt érhető el) szeretnénk kellemes karácsonyt kívánni barátainknak és szimpatizánsainknak. A karácsonyfa alá hasznos és élvezetes olvasmány lehet e kortörténeti kitekintésű gyűjtemény, amely nem annyira tevékenységünk felmagasztalását célozza, hanem hűen és pőrén igyekszik bemutatni egy rendszerváltás után létrejött civil, kulturális szervezet hullámhegyeit és völgyeit. Nem kendőzve a hibákat, de a színfalak mögött zajló harcokat, lehetellenné tevési kísérleteket sem. A mozaikos szerkezetű kiadványt bárhol el lehet kezdeni és befejezni. Emellett megkezdtük a 25 év teljes részletességű feldolgozását is, amely sokszorosa anyagot fog tartalmazni. Ennek 90%-os elkészülte egy éven belül várható, de az utolsó 10 év már eléggé részletesen megtlaálható. Tulajdonképpen teljesen sosem fog elkészülni, mert mindig várunk bele újabb visszamelékezéseket és utólagosan előkerült fotókat, videókat... örömmel olvasnánk pozitív és negatív véleményeket is róla (hartyandi@gmail.com).
  
MEDIAWAVE FILMARCHÍVUM - míg webes filmarchívumainkban (Győri Filmarchívum & EtnikArchív) és webTV-kben (MWwebTV - EtnikArchivwebTV) sokak válogathatnak kedvükre, ingyenesen filmritkaságok közül, addig ennek alapját szolgáló "fizikai" archívum elhelyezése öt éve nem kis gondot okoz számunkra, mert nem találtunk a több mint 30.000 elhelyezéséhez egyetlen közintézményt, amely befogadná. Három éve, szükös anyagi lehetőségeink függvényében, kis lépésekben, egy padlásteret beépítve már látszik az "alagút" vége és 2016 első felétől már látogatható és kutatható lesz az archívum. Decemberben megkezdőtött a polcrendszerek filmekkel való feltöltése.
  
25 ÉVES A MEGÚJULT MŰHELY FOLYÓIRAT - szeptember 28-án ünnepelte az évfordulót a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (korábban Győrben is volt hasonló), közel 30 szerző és Villányi László főszerkesztő aktív közreműködésével. Mi is ott voltunk kameránkkal.
  
ÜZENET HAZA - A kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesülettel, szeptember végén négy kárpátaljai településen jártunk és rögzítettük irodalommal dúsított táncelőadásaikat. A darab koreográfusa Kovács Norbert "Cimbi" és Kádár Ignác. Az előadások általunk készített videódokumentációi itt tekinthetők meg.
  
ARE YOU FREE? Musicfestival - régi partnerünk a dunaszerdahelyi csapat. Évek óta mi készítjük a program dokumentációját, amely többségében free jazz és avantgarde produkciókból áll. Az idén egy nemzetközi szereplőgárdájú avantgarde opera is bekerült a programba. A koncertek ide kattintva tekinthetők meg.
 
"GONDOLD ÚJRA, ÉLD MEG A HAGYOMÁNYT" - egy izgalmas program dokumentálásával bízott meg bennünket a Herman Ottó Intézet Tállyán. Ferenczi Gyuri & Rackajam zenei műhelye és Kovács Norbert "Cimbi" táncműhelyei már sokat sejtettek... Összefoglaló film és egyéb részletek itt tekinthetők meg..
 

ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL - MEDIAWAVE KOVÁCS UDVARHÁZA ÉS NYÁRI MŰVÉSZETI TÁBORAI - augusztus elején hetedik alkalommal és utoljára működtünk közre a Katlan egyik helyszínének szervezésében. Köszönjük nekik, hogy eddig elviselték "máshogyműködésünket", és reméljük valamilyen pozitív nyomokat azért hagytunk magunk után. Az utóbbi két év tömegfesztivállá vállása és a helyiek növekvő üzleti szemlélete már nem a mi világunk. A jövőben csendesebb vizekre, pontosabban a somogyfajszi madárparadicsom felé visszük közösségépítésre és kísérletezésre alapuló, "lassú víz" mozgalmunkat. Az idei tábor filmek és fotók itt érhetők el.
  
MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR SOMOGYFAJSZON - júliusban, kísérleti jelleggel kipróbáltuk e madárparadicsomba ágyazott helyszínt és nagyonis bevált. Már biztosan ez lesz új táborhelyünk 2016-tól és a "lassú víz" elnevezésű új mozgalmunk indítóállomása, amely a Mediawave-en megízlelt közösségi szemléletet, környezettudatos elemekkel való bővítése. Készül ott egy klip.
 
KISCSŐSZI PAJTAFESZTIVÁL - az kiscsőszi Éló Forrás Hagyományőrző Egyesülettel való másik együttműködésünk a Pajtafesztivál eseményeinek dokumentálása volt, július elején. Készíttettünk egy összefoglaló filmet is, "Cimbifalva" címmel. A készült anyagok itt érhetők el.
 
MACSÉTÁS CSÁRDÁS - a Cifra Műhellyel együttműködésben elkészült több filmünk a 2014-es Sao Paulo-i, a Dél-Amerika-i magyar közösségeket feltérképezni szándékozó turnénk első állomásásról. Egyik film a Dél-Amerikai Magyar Néptáncfesztivál résztvevőink, a másik kettő a pannonhalmi alapítású Sao Paulo-i Bencés Közösség két jelentős egyéniségét mutatja be.
 
TOLNAI OTTÓ 75 - a ma is a Vajdaságban élő Ottó bá' a Mediawave szellemi védnöke és sok éven át zsűritagja július 26-án ünnepelte 75. születésnapját a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Természetesen mi is ott voltunk és köszöntöttük és rögzítettük az est hivatalos részét, amit itt lehet megtekinteni.
 

TARTÓSHULLÁM 25 - Számunkra az év első eseménye a 25. Együttlétünk volt, amely a visszajelzések alapján már jól érzékelhetően tudott másként működni, mint egy szabvány fesztivál. Ma már sokkal inkább egy jóérzésekre építő közösségi esemény. Köszönjük azoknak, akik megírták visszaemlékezéseiket, és persze várjuk továbbra is a közös történelmünket megörökítő sorokat. Itt a visszaemlékezés rész érhető el. Itt pedig a 25 éves találkozóról készül fotók. De talán a többi hangulatfotó is érdemes megnézni. A koncertfelvételek feldolgozottsága még elég hiányos, de igyekszünk az év elején megvágni őket, mert ugye a szuszternek a kaptafája...

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák