www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. szeptember VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2019.09.17.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

GYŐR VÁROS NEM HIVATALOS KÖZÖSSÉGEI (1950-2016) :: HATVANAS ÉVEK :: BEAT & ROCK :: GYŐRI ZENÉSZTÖRTÉNETEK - a 60-as évek hangulatai

 

 

 

 

GYŐRI ZENÉSZTÖRTÉNETEK

a 60-as évek hangulatai

beszélgetés négy, a hatvanas évek korai beatzenéjét meghatározó győri muzsikussal

 

A mai kor érdeklődője - az 50 éves távlat miatt - nagyon keveset tud(hat) a 60-as évek hangulatairól, kezdve az árviszonyokról, a zenekarok iránti érdeklődésről, rajongásról, a helyi beatzene betöréséről, a vendéglátózenével való kapcsolatáról és számos korhangulatot megmutató jelenségről, amelyek a történetekből kikerekednek.

 

Kérjük, hogy aki a videón elhangzott információkat pontosítani tudja, az segítsen nekünk ebben. És várjuk a kiegészítő történeteket, amelyek tovább bővítik és segítik megőrizni a 60-as évekről, az akkori beatzenei életről lassan elvesző képet.

  

 

Győri zenésztörténetek - a 60-as évek hangulatai (készítette: Jörg Tibor és Hartyándi Jenő)

A MUZSIKUSOKRÓL
Barabás Tamás (Győr) - Győr talán legnevesebb korai rockegyüttesének, a Mr. Wágner együttes basszusgitárosa. Ma az Akkordeon zenekarban nyomja, egyébként üzletember.
 
Drapán László "Laci bá" (Győr) - Győr talán legnevesebb korai rockegyüttesének, a Mr. Wágner együttes fúvósszekciójának tagja és más korai zenekarok frontembere, ma is aktív muzsikus, saját zenekara a Drapan's Blue Devils, de állandó tagja a Romungro Gipsy Band új verziójának is. A MEDIAWAVE zenei műhelyek (Ferenczi, Both, Grencsó) rendszeres résztvevője az utóbbi 10 évben.
 
Lőrincz Vilmos "Vili" (Győr) - Győr talán legnevesebb korai rockegyüttesének, a Mr. Wágner együttes gitárosa, ma már nem aktív muzsikus.
 

Nesztor Iván (egykor Győr, ma Budapest) - tizenévesként számos 60-as évekbeli győri beat, majd rockzenekar gitárosa. Később Budapestre költözött és dobolni tanult és neves jazzszakemberré, tanárrá vált. Ma is a Nesztor-féle dobiskolából tanul az új generáció. 

http://nesztorivan.hu/

  De népzenegyűjtéssel is foglalkozik a 90-es évek eleje óta. Pl. 1990-95 között a mediawaves Hartyándi Jenővel gyűjtött a gyimesi csángóknál. Filmjeik: Gyimes (1990) az első gyimesi tudósítás közvetlenül a román forradalom után, Egykor a Gyimesben jártam (1991), Férfitörténetek - csángómagyar keservesek (1993), Gyimesi film-üzenet (1995).  
 

 

Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák