www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

 

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel

 

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

 

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel

 

etnik Archív
2018. december SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2018.12.14.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

MEDIAWAVE ARCHÍVUM (1991-2017) :: 1991 :: ÚJSÁGCIKKEK :: HARD MOVIE - Vér és sperma

HARD MOVIE
Vér és sperma
1991
 

Az ínyencek izgalmával ültünk be csütörtökön este tíz órakor a vetítőbe. Vártuk az igazán merész filmeket. Voltak is. Némelyik versenyképesnek is tűnt De aztán jöttek Maki Teemu finn filmes munkái. Azt hiszem, harcedzett nézők ültek a sorokban. Mégis a vetítés közben menekülők tőmege áradt ki az ajtón. Pedig nem voltak ezek rossz filmek. Sőt, formailag szinte hibátlan munkák voltak. Hihetetlenül precíz képek, ahol a színek, a formák, a térbeli elhelyezősek, a megvilágítások kimért megkomponáltsága hűen követte és adta át a tartalmat. De ez az, amivel baj volt! Emiatt lézengtünk még éjfél felé is sápadtan és egymás tekintetét némán keresve, szívünkben valami borzalommal.
  A tartalom.
  Az egyik zsűritag mondta a következőket: - „A kelet-európai társadalmak most vannak átalakulóban, a nyugatiaknak peddig annyi." Biztos, hogy a nyugati társadalmakban élő művészeknek más az általános világélményük, más az, ami megrázza, örömmel tölti el őket, mint a kelet-európaikat. De nem tudom elfogadni az életellenességet, főleg nem a művészetben. Nem az ölés borzalmának megmutatása ellen van kifogásom, hanem az ellen, ha nem azért mutatja meg, hogy mások NE öljenek, hanem azért, hogy Ő ölhessen sajátkezüleg. Teemu hidegvérrel szabdalja fől saját karjait linómetsző késsel, veri kopasz fejét vasszekrénybe, míg csak véres-habos nyál nem folyik szájából és el nem ájul. Mindezt totál közelikben. Már nem is a cselekedet a lényeg, a közelség miatt, hanem annak brutális hatása. Egy furcsán nyugodt macska maga alá húzott lábakkal fekszik és figyeL Mi is figyeljük. Hosszú ideig tart ez a dolog. Semmi nem történik, csak a macska olyan furcsa. Aztán hirtelen balta csap le ügyetlenül. A vér fröcsköl, a macska vonaglik és vicsorog. A sokadik ütésre (véletlen?) sikerül levágni a fejét. A darabokban vérző állatra befejezésképpen egy fallosz spermát spriccel. A véres jelenetek egyébként mindig ejakulációval végződnek.


Ezek után már nem tudom elfogadni Teemu aggodalmait az esőerdők pusztulásáról, amit önmaga mond el nekünk fél szemén homályoskék kontaktlencsével. Ha igazán aggódik az életért, pont neki nem volna szabad sajátkezűleg kioltania. Ha neki lenne igaza, a nácik lágerkísérletei is rendben volnának. Hiszen ők is azért tették az élő embereket jéghideg vízbe, hogy megfigyelhessék a megfagyás menetét, ezzel olyan eredményekhez jutva, amelyekkel talán segíthetnek a fagyhalál közelébe került embereken. Teemu filmjei egy terhelt lélek megnyilatkozásai számomra. Szadomazochisztikus kéjelgések beltenyészete, mely képes a fertőzésre. Igen, képes, mert még mindig felkavar és megnyomorítani igyekszik. Nem véletlen, hogy aznap este szinte mindenki errről beszélt. Nagyon mély nyomot képes hagyni az ember lelkében az aberráció élménye. Ezért juthat eszembe a felelősség és a művészet kapcsolata. A művésznek - különösen a filmművészek - átlagon felüli a lehetősége, hogy több emberhez szóljon. Az átlagnak csak a környezetével szemben van különös felelőssége. Ez a környezet az emberek számát tekintve meg sem közelíti azt a számot, melyet egy művészé jelent(het). Teemu munkái határozottan torz lelki reflexiókat váltanak ki a nézéből. De mi van akkor, ha valaki ezt nem képes kontrollálni? Ennek a kérdésnek a mérlegelése és megválaszolása felelősségérzetet kíván.
 

Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák