www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

 

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!
 

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

 

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!
 

 

etnik Archív
2007. május KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2018.05.24.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2007.05.01. 11:00
Helyszín: RÓMER HÁZ - HRABAL MOZI -- UNIT Premier terem - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.

PASSPORT CONTROL SZAKMAI KLUB 3.


AZ ISMERETLEN "ELLENSÉG" SZELLEME - BESZÉLGETÉS AZ ISZLÁM KULTÚRÁRÓL
Résztvevők: a fesztivál török, iráni, kurd filmes, fotós, muzsikus vendégei 

 

 

 
Sok országban jártam, vagy fiaival/lányaival kötöttem barátságot, amely életmódok szellemi alapját, tartópillérét az iszlám kultúra adja, légyen abban az országban az iszlám államvallás és/vagy politikai hatalom birtokosa (pl. Irán, Tunézia) vagy épp csak az ország/országrész többségét/kisebbségét alkotó népnek hagyományos vallása, hatalmi pozició nélkül (Törökország, baskírok az Uralban, ujgurok Dzsungáriában /Észak-Nyugat Kína/, kurdok Kelet-Törökországban), netán valamely európai országban élő, iszlám eredetet hordozó egyénről légyen szó.
Mindenből látható, hogy nagyon sokféle iszlámmal kapcsolatos élethelyzet létezhet és lehet jó vagy akár rossz az egyén vagy a közösség számára, de az egyértelműen kijelenthető, hogy nem ellenség az európai ember számára.
Sajnálatos módon az amerikai és részben az európai média- és politikapropaganda az utóbbi években - eléggé el nem itélhető módon - ellenségképet kreált az iszlám köré, összemosva, keverve egymástól nagyon eltérő fogalmakat, élethelyzeteket, szituációkat. Mindezek leegyszerűsítő összeterméke az iszlám ellenségkép.
Mindenkinek javaslom, hogy menjen el ezen országokba, de ne csak azok hamis képet erősítő turisztikai célpontjaiba. Találkozzon, beszélgessen helyi emberekkel, művészekkel és nagyon hamar rá fog jönni, hogy az iszlám hagyományú orságokban élő emberek is épp olyanok, mint mi. Jók, rosszak, vallásosak, világiak, mindenfélék. Könnyen megtalálja köztük az ember a magához hasonló gondolkozásut, mégha neveltetését, gondolkozását egy másik vallás hatotta is át.
Nem mellékesen az iszlám kultúra, kevéssé ismerten, nagyon sok és lényeges, máig ható pozitív impulzust adott, tett hozzá a világ általános szellemi fejlődéséhez.
A MEDIAWAVE Fesztivál - szinte öntudatlanul, kihangsúlyozatlanul - a korai időktől kezdve hozott Magyarországra iszlám közegből származó művészeti kincseket (film, zene, kiállítás). Az utóbbi évek mesterséges - remélhetően csak kevés kulturemberekre ható - hisztériája azonban protestálásért kiált. Az idén és a következő években nagyobb súlyt és kiemelést számunk az iszlám közegből érkező művészeknek, keresve a közvetlen együttműködés formáit művészek és közönség között, helyreállítandó a dolgok természetes rendjét, egymás kultúrájának tiszteletét.
Győr, 2007, március 3. Hartyándi Jenő


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák