www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

  

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2021. március HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSz Aktuális program:
2021.03.08.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2014.04.30. 19:00
Helyszín: MONOSTORI ERŐD - ÉKES SZÍNPAD - KOMÁROM (HUN),

OCCUPY - a zenekar

(DEN/USA/HOL/HUN)
Műfaj: improvised music / improvizatív zene

Az Elfoglaló mozgalom (Occupy movement) mára nemzetközi tiltakozás, amely elsősorban a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek ellen tiltakozó civilek csoportja, amely hamar az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású, világméretű civil tiltakozó-mozgalmává fejlődött... A tiltakozók eszköze elsősorban a különbözö fontos közösségi terek elfoglalása, mint például a Gezi Park Isztambul Taxim negyedében, vagy a Wall Street New Yorkban.
Projektünk az Occupy mozgalom szellemiségét akarja közvetiteni a zenei improvizáció, az akciózene, a happening, performansz eszközeivel. Az improvizatív zene és annak explózív energiái a fesztiválon a legkiválóbb demonstrációs eszközökké változnak. A zenészek együttmüködése a fesztivál akusztikus tereinek és hanghullámainak szimbolikus és nem-szimbolikus elfoglalását kísérli meg, a szabadon áramló zene fegyverével. Az OCCUPY MEDIAWAVE´14 egy szimbolikus akció/demonstráció szeretne lenni az elfoglaló (occupy) mozgalom szellemiségében, ahol a résztvevö muzsikusok társadalmi aktivistákká változva csoportosulnak különbözö formációkba (ad-hoc zenekarokba), és játszanak rövid akció/performanszszerű szabadzenét a fesztivál véletlenszerüen választott részein. E koncert a projektindító demonstráció!
 
Előadókról:

Mette Rasmussen – szaxofon

John Dikeman – szaxofon

Jasper Stadhouders – gitár

Balázs Pándi – dob

 

OCCUPY - a fesztivál occupy projektjének nyitó-akciója. (Szervező: Csobod Judit)

   

METTE RASMUSSEN

 

 

Dán származású, Trondheimben, Norvégiában élö szaxofonos, aki különbözö irányokból érkezö hatásoktól inspirálva tevékenykedik az improvízatív zene területén. Hangszerének természetes nyersességét kísérli meg felfedezni, a szaxofon fizikai lehetöségeinek határait keresve/feszegetve.
Hamar rátalaált a szabad improvizációra zenéjében, a kompozíció és a szabad improvizáció közötti útakat keresö, dán SAFT zenekarral. Az utóbbi években számos zenekarban, projektekben és ad-hoc konstellációkban szerepelt.
Leginkább Európában és Skandináviában játszik olyan zenekarokban, mint a svájci-angliai Trio Riot, egy punk-jazz trio, amely intenziven turnézik az Egyesült Királyságban. Ezen kívül olyan zenészekkel müködött még együtt, mint Rudi Mahall, Allan Silva, Tobias Delius, Chris Corsano, és még sokan mások.

 

 

JASPER STADHOUDERS

 


A Mediawave jelenlegi kedvenc fiatal gitárosa már másodszor jár a fesztiválon, idén saját formációjával a Cactus Truck-kal, és az Occupy projekt részeként. 8 éves kora óta színpadon van, és mára a nemzetközi improvizációs zenei kör fontos tagjává vált. A Cactus Truck-on kívül része a Stadhouders/Govaert/De Joode Trio-nak és két duónak Dag Erik Knedal Andersen és Nicolas Field dobosokkal. Projektjei széles zenei skálán mozognak úgy, mint a tavalyi fesztival egyik sikerprodukciója a Spinifex, vagy a Lily´s Déjá Vu, és más, föleg ad-hoc impro show-k. A tisztán zenei munkák mellet alkalmanként színházi és táncszíházi projekteknek is része. Olyan zenészek szerepelnek ´skalplistáján´, mint Han Bennink, Ab Baars, Paal Nilssen-Love, Marshall Allen, Wolter Wierbos, Noel Redding, Ken Vandermark, Jim Black, Andrew D’Angelo, Andy Moor, az Ex nagyrésze, stb., stb…
 


JOHN DIKEMAN

 


A tavalyi Ôrdögkatlan legkalandosabb éjszakáját magáénak tudó amerikai szaxofonos jelenleg Amsterdamban él és munkálkodik. Sokféle forrásból merítve, John játéka az improvizatív zene és technika mentén robog, a redukció elvéböl kiindulva az improvizáció kiterjedt technikáit bevetve, teljes gázzal a free jazz felé. Mindezt olyan országokban bemutatva, mint az Egyesült Àllamok, Kanada, Libanon, Egyiptom, Algéria, Líbia, Szudán, Izrael, Franciaország, Németország, Belgium, Lengyelország. Jasperrel együtt aktív szervezöi a holland avantgárd zenei szcénának, például a DOEK –nek.
 

 

PÁNDI BALÁZS

 

 

Megtiszteltetés, hogy a fesztivál Occupy projektjében üdvözölhetjuk Magyarország saját avantgárd kabalafiguráját, aki tiszteletet követelö hírnévnek örvend a külföldi avantgárd muzsikusok körében.


A világ nagyrészét bejárta a Venetian Snares-szel, Otto von Schirach-kal, a Last Step-pel, a To Live and Shave in L.A.-vel, a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble-vel és Z-del. 2009 óta Merzbow dobosa. Három lemezt adtak ki közösen, és felléptek a Scion utazó rock/metál fesztiválján 2012-ben Finnországban.


Balázs több egyéb projektje mellett dolgozott Mads Gustafsson-nal, aki idén már sokadszor lép fela Mediawaven. Ezuttal a legendás The Thing-gel.
 Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák