www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

 

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel

 

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

 

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel

 

etnik Archív
2018. augusztus SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2018.08.17.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

HÍRÚJSÁG - MEDIAWAVE Alapítvány összesített hírei

2007.11.07.

Karsi Napló - Online tudósítás a PASSPORT CONTROL 4. történéseiről


A napló olvasásához kattints ide! - MOSTANTÓL FOTÓKKAL SZÍNESÍTVE!

Míg a média különböző vészforgatókönyveket gyárt a lehetséges török-kurd háborúról, a győri székhelyű MEDIAWAVE Alapítvány filmes, fotós műhelyt tart a többségében kurdok lakta Karsban, Törökország keleti részén november 9-15 között.

A napló olvasásához kattintside!A MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál, a fenyegető hírekkel dacolva, immáron negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi filmes, fotós műhelyét, a PASSPORT CONTROL 4-et nem máshol, mint a vészjósló média célkeresztjében álló Északkelet-Törökországban. A műhely tizenhárom magyar, két ukrán és egy török részvevője útra készen áll, hogy Karsban, Északkelet-Törökország főleg kurdok lakta városában a november eleji helyi filmes fesztivál, a „European Films on Wheels” időtartama alatt filmezzen, fotózzon, zenéljen, alkosson Török Ferenc, filmrendező, Szabó Péter, szabadúszó fotógráfus és nem utolsó sorban Hartyándi Jenő, a MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál igazgatója vezetésével.

A PASSPORT CONTROL 4. workshop filmes részlege fiatal, tehetséges, és a tehetségüket számos díjjal elismert részvevőket tudhat magáénak. Béres Dániel 2004-ben készült kisjátékfilmje, a Páternoszter körbejárta a világ filmfesztiváljait, 2003-as dokumentumfilmjével, a Menjünk!-kel pedig díjakat hozott el a Dialektus Filmfesztiválról, a MAFSZ-ról és a CINEFEST-ről. Csuja László a Személyvonat érkezik abszurd dokumentumfilmjéért a Magyar Narancs különdíját nyerte el a 2005-ös Diákfilmszemlén, az Apu kocsit hajt abszurd videó klipért pedig a Diákfilmszemle fődíját tudhatta magáénak 2003-ban. Somogyvári Gergő, a Színház- és Fimművészeti Egyetem operatőrszakának végzős diákja, illetve a Duna Műhely filmese, az idén, 2007-ben elkészült Lanterna – Ahol a magány se jár c. dokumentumfilmjével készül meghódítani a világ filmfesztiváljait. Zomborácz Virág, a Színház és Filmművészeti Egyetem mozgóképtudomány szakos hallgatója kisjátékfilmje, A macska szerepe a francia irodalomban a tavalyi Magyar Filmszeme versenyprogramjában szerepelt sikerrel. A Király Tamás és Kiss ’Gravi’ András alkotópáros, pedig a Diákfilmszemle fődíját hozhatta el a Márk evangéliuma című kisjátékfilmjéért, amit a MEDIAWAVE második nemzetközi filmes és fotós műhelyében, a PASSPORT CONTROL 2-ben forgattak le.
A filmeseken kívül Szabó Péter vezetésével fiatal fotógráfusok is érkeznek majd a PASSPORT CONTROL 4. helyszínére, Karsba: Rechnitzer Zsófia, Hernyák Kristóf, illetve az ukrán Anna Kazanova személyében.
A „European Films on Wheels” Filmfesztivál emellett vendégül látja a Flare Beás együttest is, akik minden bizonnyal kitesznek magukért, és tovább öregbítik a magyar cigány népzene jó hírét s nevét Törökországban.

Mivel a térségről itt, Magyarországon hiányos ismereteink vannak, hajlamosak vagyunk a média által szánkba rágott világgal azonosítani Törökországot, illetve főleg annak északkeleti területét. Hartyándi Jenő, a MEDIAWAVE Fesztivál igazgatója, aki tavaly már járt egy másik csapattal Kars városában, a „European Films on Wheels” Filmfesztivál vendégeként abban reménykedik, hogy a fiatal filmes és fotós résztvevők saját élményei, illetve az ott készített filmjeik, fotóik képesek lesznek a valós kurd-török viszonyok bemutatására, és így hozzájárulnak ahhoz is, hogy itthon, Magyarországon eloszlassák a ködöt a magyar közönség szeméről. Minthogy a 2006-ban útjára indított PASSPORT CONTROL Nemzetközi Film és Fotó Műhely eredeti célja is az volt, hogy az Európa különböző régióiban élő fiatalok – figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű régiókhoz ill. etnikai kisebbségekhez tartozó fiatalok bevonására - kapcsolatteremtését segítse úgy, hogy közben megismertesse őket egymás kultúrájával a műhely fő médiuma, a vizualitás (mozgókép és állókép) segítségével.

A 2006-os és a 2007-es MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválok után a PASSPORT CONTROL Nemzetközi Film és Fotó Műhelynek 2007 szeptemberében a novoszibirszki (szibériai) „MEETINGS IN SIBERIA” Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál adott otthont, és ezzel lehetőséget a magyar, holland, német filmes és fotós részvevőknek arra, hogy testközelből megismerjék nemcsak Szibériát, de az Altájt is.
Azonban a MEDIAWAVE kezdeményezése, a filmes és fotós műhely nemcsak ebből a szempontból bizonyult eredményesnek. A műhelyeken elkészült filmek közül számos alkotás került be különböző fesztiválok versenyprogramjába, Király Tamás és Kiss ’Gravi’ András: Márk evangéliuma a 2007-es Országos Diákfilmszemle fődíját nyerte el, illetve Aaike Stuart, Boris van Hoof és Johannes Dullin alkotása, a Performing Life 2. pedig a CINEFEST Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiváljának fődíját tudhatta magáénak a „Kísérleti film szekció”-ban.

Mindemellett a MEDIAWAVE Alapítvány már a következő évi műhely tervét is előkészítette. Ennek folyományaként 2008. április 24. és május 3. között zajlik majd ötödik alkalommal a PASSPORT CONTROL 5. Nemzetközi Koprodukciós Műhely. A részvétel és a nevezés feltételei november 5-től olvashatóak a www.mediawave.hu oldalon. Erre a programra egyéni alkotók (rendező, operatőr, vágó) és 2-3 fős alkotócsoportok jelentkezését várjuk.


 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák