www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

2020. március 1- április 27.

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

2020. március 1- április 27.

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.12.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

:: MOVEAST Nemzetközi Filmfesztivál (zenei programok: MEDIAWAVE)

 

Nemzetközi Filmfesztivál
Pécs, 2007. szeptember 30 – október 7.


 

Képek a MOVeAST 2007-ről itt a galériában, vagy a lap alján


 

Még több kép a MOVeAST oldalán


Zenei kísérőprogramok
Szervező: MEDIAWAVE Alapítvány, Győr

(Csete Orsolya, Hartyándi Jenő, Pusker Péter)

+ Szebeni János (pécsi zenekarok)
+ Radnóti Zsolt (technikai háttér)

NAPI PROGRAM

a MEDIAWAVE weboldalán,

 valamint beszámolók a megvalósult koncertekről

ha kedved van Te is kommentezd a látott koncerteket

(klikk a választott napra):


  Pécs, 2007. szeptember 30., vasárnap
Pécs, 2007. október 1., hétfő
Pécs, 2007. október 2., kedd
Pécs, 2007. október 3., szerda
Pécs, 2007. október 4., csütörtök
Pécs, 2007. október 5., péntek
Pécs, 2007. október 6., szombat
Pécs, 2007. október 7., vasárnap
.

A MOVEAST Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos honlapja elérhető itt!

A ZENEI PROGRAMHOZ

A MOVEAST Nemzetközi Filmfesztivál zenei kísérőprogramjai - amely szervezésére a győri MEDIAWAVE csapatát kérték fel - nem egyszerű „kísérő programok”, hanem szervesen illeszkednek a fesztivál koncepciójához. A környező nemzetközi régió muzsikusait, együtteseit fogják össze.
A zenei program különlegességét, egyediségét az adja, hogy nem egyszerű koncertsorozatról van szó, hanem a régió muzsikusainak alkotóműhelyszerű együttműködéséről. A külföldi zenekarok többsége bemutatkozik a saját formációjával is, de ezen kívül részt vesz egy 3-5 napos közös alkotó folyamatban, ahol magyar, pécsi és más országok muzsikusaival, különböző zenei stílusokban egyedi, megismételhetetlen produkciókat hoznak létre. Maga a próba folyamat is nyilvános, amely a kiváncsi néző számára lehetővé teszi az alkotófolyamatba való betekintést, annak esetleges végigkísérését. A fesztivál filmes fő vonala és szakemberei számára sem érdektelenek e próbák és végtermékek, mert esetlegesen következő filmjeik zenei részére adhatnak ötleteket, kapcsolatokat.
Érdemes megemlíteni, hogy műhely/workshop munkában résztvevő külföldi zenekarok a közép-európai régió, saját országukban és zenei stílusokban csucson, csúcsközelben lévő, népszerű formációi. Mégis alig valamit, vagy inkább semmit sem tudunk róluk, nem hallottunk őket. Pedig érdemes lenne! Csakhát béklyóba köt bennünket, vidékieket, az a kellemetlen örökség, hogy a szellemi megváltást Pestről és nyugatról várjuk, onnan is elsősorban angolszász irányból. Természetesen nincs semmi baj a pestiekkel, sem az angolszászokkal, azzal ellenben igen, hogy néha kellene néznük keletre, északra és délre is. Meg kellene/illene ismerni szomszédaink – csaknem teljesen ismeretlen – (kulturális) értékeit, mert hiába vannak szünedezőben a fizikai országhatárok, a múlt és az önmagunk által felépített szellemi határok vajmi keveset látszanak mozdulni. Stabilan tartják magukat.
Manapság nem trendi dolog meghallgatni egy szlovák, lengyel, cseh vagy osztrák zenekart, filmet megtekinteni ezen országokból. Pedig ha meghalljuk, meglátjuk őket, bizton nem fogunk csalatkozni, sőt csodálkozni fogunk, hogy tényleg, ezek nagyon jók, őket is hasonló problémák foglalkoztatják, mint bennünket? Hamar kiderül, hogyha más nyelvet is beszélünk, ugyanabból a kulturkörből származunk/építkezünk. Ezért tanulságosak a zenei együttműködések, mert ott a zene univerzális nyelvének közvetítésével igen gyorsan lebontódnak a határok. Kipróbáltuk már nyáron e formát (MEDIAWAVE Művészeti Tábor + Művészetek völgye Bárka Kikötő), nagyrészt ugyanezzekkel a muzsikusokkal, akik akkor jórészt először látták/hallották egymást és szívet/lelket melengető produkciók, zenei barátságok jöttek létre, mind a résztvevő művészek, mind a közönség számára. Talán ebből is következett, hogy minden résztvevő a folytatásra szavazott és ismét itt lesz a második fordulóban is („ÚJ UTAK – NEW LINES” – MEDIAWAVE Nemzetközi Zenei Műhely). Amelyben próbáljuk kiköszörülni a fellelt hibákat, és tovább bővíteni a muzsikus kört nemzetközi és helyi irányba. Remélhetőleg mindnyájunk épülésére és örömére a jazz, a blues, az underground az elektronikus és az ethnorock stílusok területén.
Reméljük, hogy ezen beindított folyamatok a film és zene területén is - mind jobban kiszélesülnek és a jövő távlatában Közép-Kelet-Európa újbóli kulturális egységesűléshez vezetnek! De a pátosz helyett addig is, míg mindez csak egy elmélet bizonyításának harmadik (filmfesztivál), illetve második (zene) kísérlete, izguljunk érte! Szeressük! Nézzük és hallgassuk meg! Biztassuk, hogy nőjjön nagyra!
A MEDIAWAVE köszöni a felkérést és reméli a folytatást, mert szívügye a regionális együttműködések fejlesztése. Be kell mindenkinek látni a mai Közép-Európában, hogy nem egymás ellenségei és konkurenciái vagyunk, hanem különböző együttműködési formákban megjelenve, patakká, majd folyóvá duzzadva hatékonyabban tudjuk megmutatni magunkat a nagy európai folyamban!

2007-08-31.
Hartyándi Jenő
MEDIAWAVE igazgató
www.mediawave.hu


 

 Kapcsolódó anyagok:

MOVEAST - Negyedik napi történések


MOVEAST 2007 - kettődik nap - fotó


MOVEAST a továbbiakban is


MOVEAST Film Fesztival, 2007

A pécsi Nemzetközi Filmfesztivál (2007.09.30.-10.06.) zenei programjának szervezője 2007-ben - felkérésre - a MEDIAWAVE Alapítvány volt. Nemcsak koncertek, hanem az "Új utak - New Lines 2." Nemzetközi Zenei Műhely/Workshop második felvonása is megvalósult a fesztivál ideje alatt jazz, blues, underground és elektronikus zenei szekcióval. A fesztivál zenei programja és annak kritikája itt olvasható. A koncertekről és műhelyekről készült videók itt tekinthetők meg.


KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák