www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 68
Látogatás: 11288
THEATRE JEL-ORLEANS & TANÍTVÁNYOK ASZTALTÁRSASÁG: FILOZÓFUSOK (FRA/YUG/GBR/HUN) - MEDIAWAVE'94 PERFORMANCES
Átlag: 0 (0 szavazat)
THEATRE JEL-ORLEANS: PHILOSOPHERS (FRA/YUG/GBR/HUN) - MEDIAWAVE'94 PERFORMANCES / THEATRE JEL-ORLEANS & TANÍTVÁNYOK ASZTALTÁRSASÁG: FILOZÓFUSOK (FRA/YUG/GBR/HUN) Lajkó Félix-szel - MEDIAWAVE'94 PERFORMANCES
Egyesült Királyság / Franciaország / Magyarország / Szerbia
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

FILOZÓFUSOK

36 Becket miniatura

 

Rendező:

Josef Nadj (Nagy József) 

 

Szereplők:

Bicskei Flóra, Marozsán Erika, Mezei Kinga, Varga Henrietta

Bicskei István, Döbrei Dénes, Francia Gyula, Gemza Péter, Keszég László, Krupa Sándor, Nagy József, Várszegi Tibor.... (akiket sikerült felismerni)

+ Libelula (GBR) - Isabel Rocamora, Sophy Griffiths (akrobaták)

 

Muzsikusok:

Lajkó Félix - hegedű, Burány Béla - baritonszaxofon, Ágoston Béla - tenorszaxofon, Takács Tibor "Faki" - dob... (akiket sikerült felismerni)

 

Nagy József (Josef Nadj)  "Szkipe", a vajdasági (Magyarkanizsa) születésű, Franciaországban világhírűvé vált  "színházcsináló" (Theatre JEL -Orleans), rendező, koreográfus, táncos, színész állított össze egy alkalmi csapatot a 94-es MEDIAWAVE Fesztiválra. A "Filozósusok" című darabot a novákpusztai kastély padlására adaptálták, amelyet a csapat egy része már jól ismert az előző évi MEDIAWAVE nyári táborból. a fezstivál ideje alatt, több napig próbálták a darabot és Szkipe több szereplőt, muzsikusot a fesztivál ideje alatt vont be a darabba, az ott látott produkciója alapján. Pl. a két angol akrobata lányt, akik párhuzamosan próbáltak velük a kastély előtt álló óriás fán. Ezért az összeállítás változott az eredetihez képest és ma már csak a felvételről lehet beazonosítani a résztvevőket, akik ott még pályakezdők, ma pedig sok esetben hírességek. A színészek fele az orleansi Jel Színház vajdasági származású tagja, a többiek pedig tehetséges vajdasági fiatalok, a tanítványok, mert Szkipe mindíg is figyelt a szülőföld által adott utánpótlásra.

De a muzsikus Lajkó Félix is ilyen, mert ma már nehéz elképzelni, de a fiatal Félixet akkor még alig ismerte valaki Magyarországon. Szinte csak azok, akik jártak a MEDIAWAVE Fesztiválra, ahol ekkor már 3 éve rendszeres fellépő volt.

 

Sajnos csak ez a technikai hibás és gyenge operatőri munkát képviselő felvétel maradt fent, de ennek is örülünk. Ennek pár részletét mutatjuk itt be.

 

A felvétel eleje rövid bepillantást ad a több esetben a Mosoni-Duna stégjén zajló próbafolyamatba, ahol pl. Lajkó Félix ismerkedik az ott lévő erdélyi autentikus népzenészekkel.

 

 

Rendező
Bajna Zsóka
Elérhetőség
MEDIAWAVE Alapítvány
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: Bajna Zsóka

15 min. 1994 BetacamSP, színes, szöveg nélkül

E-mail:

E-mail:

Operatőr: Bajna Zsóka

Vágó: Hartyándi Jenő

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.24279 sec