www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2020. február SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2020.02.19.
0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: PASSPORT CONTROL 5. - Győr, 2008 :: Corto Moda - Amikor a divat, a film és a fotó egymásra talál...

CortoModa a PASSPORT CONTROL 5. keretében

 

A CortoModa egy olyan kezdeményezés, melynek célja, hogy összefogásra késztessen 16 és 35 év közötti fiatal divattervezőket, filmészítőket, fotográfusokat, hogy együttműködésük során a divat világát teljesen új, egyedi megfogalmazásokban mutassák be. Reményeink szerint a résztvevők nem csak a maguk művészetének keretei közt dolgoznak majd kreatívan, hanem az egymásmelletiségből eredeti határ-alkotások is születnek.

 

 

A CortoModa Nemzetközi Divattervező, Film, Fotó Műhely, ahol - miközben a divattervezők elkészítik kollekcióikat -, a filmesek és a fotósok feldolgozzák, a divatbemutatón kívül az alkotási folyamatot is, ám nem csak a szokásos werk-eljárással. A közös munka során lehetőség van a két oldal alkotóinak közelebb kerülni egymáshoz, és a kétféle vizuális önkifejezési módszert vegyíteni egymással.

 

A CortoModa-nak 2008-ban Magyarországon a MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál fog otthont adni a Passport Control 5. Nemzetközi Művészeti Műhely keretében. A CortoModa szekció vezetője Simone Zoppi, tanárai pedig Alessandro Salomone filmrendező és Talos Buccellati divat- és reklámfotós lesznek.

A workshopra bárki jelentkezhet a PASSPORT CONTROL 5. résztvevői közül, a program akár önálló témának is választható (előzetes egyeztetés alapján). A műhely a tanárok előadásain kívül a divattervezőkkel szoros együttműködésben gyakorlati divatfilmes és -fotós feladatokból fog felépülni.

 

                                                                         /fotó: Hernyák Kristóf/

 

 

A CortoModa során elkészült alkotásokat nyilvánosan a MEDIAWAVE Fesztivál végén, a PASSPORT CONTROL 5. zárónapján megrendezésre kerülő divatbemutató alkalmával lehet megtekinteni. Az itt bemutatott művek közül egy nemzetközi szakemberekből álló zsűri fogja kiválasztani azokat, amelyek a CortoModa’08 főhelyszínén, Olaszországban, a White Night Fesztivál keretében a nemzetközi döntőbe kerülhetnek.

 

 

 

 

 

  

Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK